Aktiva husdjur

Det är många som väljer att skaffa husdjur och det finns en stor bredd vad gäller djuren människor väljer att ha i sin bostad. Det finns allt ifrån ormar till möss, illrar och apor. Dock är just apor inte så vanligt i Sverige. Vanligast är dock att man skaffar katt eller hund. Det finns för- och nackdelar som kan vara bra att ta ställning till innan man bestämmer sig i och med att det är ett ansvar man sedan har under många år.

I vilket fall om man skaffar hund eller katt. En hund behöver regelbundna promenader och en hel del träning för att den skall må bra och kunna fungera socialt. En katt är lite enklare på så vis att den kan klara sig själv om man ställer fram mat och ser till att den har en kattlåda samt tillgång till vatten. Dock är det viktigt att man ser efter sin katt och gör allt man kan för att den skall må bra i innemiljö.

Olika katter med varierande behov

De vanligaste katter som finns i svenska hushåll är bondkatter utan stamtavla eller större kontroll i fråga om härkomst och uppfödare. Dock finns det en hel del personer som intresserat sig för speciella raser. Vilka raser det är som är mest populära går i perioder och det finns en stor marknad för uppfödare runt om i landet. Nakenkatter som ofta är från rasen ”sphynx” är exklusiva katter som kostar en hel del att få tag i. Det skulle kunna jämföras med att köpa en hund med stamtavla och bra uppfödare.

En nakenkatt ställer en hel del krav på ägaren och de är kända för att sätta i sig det mesta i dess väg. Till viss del är detta kanske överdrivet, men det är i vilket fall viktigt att hålla uppsikt över katten och att se till så den verkligen trivs i sitt hem. Det finns ett antal uppfödare i Sverige men för det mesta kan man behöva vänta en tid på att få köpa och hämta en nakenkatt från en väletablerad kattuppfödare.