onlinemarknadsföring

Skapa digitala gränssnitt

Webbutveckling innebär att skapa digitala gränssnitt, inklusive webbplatser, appar och tjänster. Det handlar om en kombination av tekniska och kreativa färdigheter. Den här karriärvägen ger dig möjlighet att flexibla dina färdigheter och hitta ett arbete som passar ditt liv.

Webdesign avser de visuella aspekterna av en webbplats eller digital produkt, till exempel färger, former, bilder, typsnitt och andra funktioner. Det är en mer kreativ funktion och innebär ofta att man samarbetar med kundens team för att planera webbplatsens utseende och känsla. Backend-kodning är den del av webbutvecklingen som handlar om att lagra data på en server. Denna information kan innehålla saker som användarinloggningsinformation, profilinställningar och andra data som är viktiga för en webbplats.

Front-end-kodning är den del av webbdesign som innebär att man arbetar med kunderna för att skapa de visuella aspekterna av en webbplats, till exempel färger, former och bilder. I denna funktion ingår också att se till att layouten är effektiv och lätt att använda. Utvecklare använder ofta en kombination av HTML, CSS och JavaScript för att styra innehållet på en webbplats. De kan också lägga till animationer, spel och andra interaktiva element.

Processen för att skapa en webbplats börjar med en begäran om information som skickas till en server via Internet. Denna begäran skickas i form av HTTP, som är ett standardprotokoll på Internet som gör det möjligt för datorer och enheter att kommunicera med varandra via nätverket. En server tar emot begäran, läser HTTP-koden och svarar med den koden i en form som klienten kan tolka och visa på sin skärm. Detta görs med hjälp av ett program som kallas webbläsare, vilket är ett datorprogram som visar webbplatser på en användares skärm från servrar som finns över hela Internet.

Grunderna för utveckling av webbsidor

Växtsidutveckling är processen för att skapa webbplatser. Detta inkluderar design, kodning och hela webbplatsens användargränssnitt. Det kan ta mycket arbete och tid att få en webbplats rätt, men det kan också vara givande i slutändan. Det första steget är att ta fram en plan för webbplatsen, inklusive vilka mål du har och vem din målgrupp kommer att vara. Detta kommer att ge dig och din utvecklare en utgångspunkt och vägleda era framsteg därifrån. När du har en plan kan du börja utarbeta HTML-koden för webbplatsen. Ett bra verktyg att använda är en textredigerare.

När du namnger din fil ska du hålla den enkel och undvika att använda procenttecken, snedstreck, frågetecken, utropstecken eller kommatecken. Dessa tecken kan avbryta webbläsarens sökprocess och göra att din webbsida inte visas korrekt på din dator. Nästan skapar du en mapp att spara din webbsida i. Detta gör det lättare för dig att hitta filen senare om du behöver redigera den. Slutningsvis ska du komma ihåg att testa din webbplats i flera webbläsare innan du släpper den till allmänheten. På så sätt kan du se till att den fungerar i alla större webbläsare. Responsivitet är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att se till att din webbplats ser bra ut på alla enheter, från smartphones till stationära datorer. En responsiv webbplats kan reagera på förändringar i en användares beteende och deras enhet för att se till att de får en positiv upplevelse på din webbplats.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig de färdigheter som behövs för webbprogrammering. Du kan lära dig grunderna i HTML och CSS, eller så kan du gå en mer avancerad kurs där du lär dig programmeringsspråk som JavaScript eller Ruby. Det bästa sättet att komma igång med webbutveckling är att börja med en onlinekurs. De flesta av dem erbjuder en gratis provkurs, vilket gör att du kan testa dem för att se vilka som passar dig bäst.

Codecademy erbjuder självledda handledningar som lär dig grunderna i både front-end och back-end kodningsspråk. Dessa fristående handledningar ger dig en utvecklingsmiljö i webbläsaren där du kan öva på att skapa webbplatser och webbapplikationer. Udemy har ett stort bibliotek med kurser i webbutveckling. Deras team av instruktörer är mycket kunniga och de ger utmärkt stöd till sina elever.

En månad – en månad av kodning och mer är ett bra ställe att börja om du letar efter en rolig kurs på nybörjarnivå som tar dig genom processen att lära dig programmera. Kursen bryter ner kodning i små, hanterbara delar, så att du inte förlorar något av dina framsteg. Bootstrap – Building Real World Themes and Websites är ett utmärkt val för dig som vill lära dig att skapa egna webbplatser med hjälp av det populära webramverket. Den här kursen tar dig från noll kunskap om kodningsspråket Bootstrap till att bygga ditt första tema och din första webbplats.

Geting Started With CSS Shapes är ett annat bra alternativ för dem som vill lära sig mer om de kraftfulla CSS-tekniker som kan användas inom webbutveckling. Den här kursen börjar med lektioner om hur man strukturerar en webbsida och går sedan vidare till kodning av CSS-effekter och animationer.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapplikationsutveckling är processen att skapa appar som är tillgängliga via en webbläsare.
  2. Dessa applikationer används ofta för att ringa, skicka meddelanden, spela, kontrollera banksaldon och mycket mer.
  3. För att börja bygga en webbapplikation måste du känna till och förstå det problem som den ska lösa.
  4. Detta hjälper dig att systematiskt fastställa hur lösningen kommer att fungera.

Hur man blir en professionell WordPress-utvecklare

WordPress är ett populärt innehållshanteringssystem (CMS) som gör det möjligt för användare att skapa bloggar, webbplatser och annat onlineinnehåll. Plattformen är främst skriven i PHP och använder en MySQL-databas för att lagra data. Den använder också JavaScript för vissa funktioner i fronten.

WordPress-utvecklare fokuserar på att skapa teman, plugins och andra tillägg för plattformen. Dessa utvecklare arbetar ofta tillsammans med en kund eller arbetsgivare för att anpassa deras webbplats. De kan också arbeta som oberoende entreprenörer på frilanswebbplatser. De som vill bli WordPress-utvecklare bör eftersträva en utbildningsbakgrund som inkluderar minst en gymnasieexamen. Högre utbildning hjälper till att utveckla en professionell kompetens och kan öppna jobbmöjligheter för dem med avancerade kvalifikationer.

En god förståelse för HTML och CSS är en förutsättning för en WordPress-utvecklares arbete. Dessa språk definierar stilen på en webbsida, inklusive hur den ser ut, hur den visar text och hur den visar bilder. Att lära sig PHP är ett annat viktigt steg för att bli WordPress-utvecklare. Språket är en viktig del av WordPress-ekosystemet och används på 77,9 % av webbplatserna enligt en undersökning av W3Techs. När en person behärskar PHP kan han eller hon gå vidare till att lära sig andra programmeringsspråk. Processen att lära sig ett nytt språk kan vara skrämmande till en början, men det tar inte lång tid att behärska det när man väl behärskar grunderna. Som WordPress-utvecklare måste du vara medveten om förändringar och uppdateringar som påverkar ditt arbete, till exempel säkerhetspatchar och andra uppdateringar. Genom att hålla dig uppdaterad om nya funktioner och tillkännagivanden kan du se till att du inte missar möjligheter.

En karriär inom WordPress-utveckling

  • WordPress är ett av de mest populära innehållshanteringssystemen (CMS) på Internet.
  • Det har en global gemenskap av utvecklare som samarbetar och kontinuerligt förbättrar dess funktionalitet.
  • En karriär inom WordPress-utveckling erbjuder anställningstrygghet, en konkurrenskraftig lön och en mängd olika förmåner.
  • Om du är intresserad av att bli en WordPress-utvecklare finns det många resurser som kan hjälpa dig att lära dig de färdigheter som krävs för att lyckas.

WordPress Plugins – att välja rätt för din webbplats

WordPress-plugins är ett utmärkt sätt att lägga till nya funktioner på din webbplats utan att behöva lära sig en massa kod. Det finns tusentals gratis plugins i den officiella WordPress-katalogen och många fler premiumplugins.

För att välja rätt plugin för din webbplats krävs förundersökning. Du måste titta på insticksmodulets funktioner, kundsupport och pris.

Ehandel – WooCommerce

Med mer än 5 miljoner aktiva installationer är WooCommerce det överlägset mest populära insticksprogrammet för att skapa en nätbutik med WordPress. Det låter dig lägga till produkter, lager, fraktmetoder och mycket mer.

CRM – HubSpot

Med en mängd olika funktioner, inklusive nyhetsbrev via e-post, kontaktformulär och livechattar, är HubSpot ett toppval för WordPress-plugins för hantering av kundrelationer (CRM). Dess gratisversion räcker för de flesta webbplatser, men betalversionerna erbjuder fler funktioner för att hantera dina kunders behov.

Säkerhet – Wordfence

Det här är en av de mest kraftfulla och omfattande WordPress-säkerhetsplugins på marknaden som erbjuder realtidstillgång till Threat Defense Feed. Den håller också din webbplats säker från nya attacksignaturer genom att automatiskt uppdatera brandväggsregler.

SEO – MonsterInsights

Detta WordPress-plugin är utmärkt för att analysera din webbplats och samla in information om användarnas beteende. Det hjälper dig att förstå din webbplats aktivitet och hur den påverkar din konverteringsgrad.

Pop-ups – Sumo

Sumo är ett mångsidigt WordPress-plugin som låter dig skapa olika popup-formulär på din webbplats. Dessa inkluderar inlineformulär, scrollboxar och klickutlösande popup-fönster. När du ansluter ditt Sumo-konto kan du utforma ditt popup-formulär på pluginets instrumentpanel.