WordPress

Använd WordPress för att bygga en responsiv webbplats

En väldesignad webbplats ökar engagemanget och främjar långsiktiga relationer med din publik. Den prioriterar också användarupplevelsen genom att förbättra webbplatsens hastighet och låta dina besökare enkelt hitta vad de letar efter. WordPress responsiva design och mobila optimeringsfunktioner gör det till ett utmärkt val för alla företag, oavsett bransch.

WordPress är gratis att ladda ner, men du måste fortfarande betala för hosting och domännamnstjänster. Det är en ganska billig lösning, särskilt när du jämför den med alternativ som Squarespace. Dessutom kan du använda en mängd olika plugins för att lägga till ny funktionalitet på din webbplats. Ursprungligen var WordPress utformat som bloggprogramvara. Det har sedan dess utvecklats till ett innehållshanteringssystem som kan användas för att publicera webbinnehåll av alla slag, inklusive mer traditionella webbplatser, e-postlistor och Internetforum, mediagallerier, medlemssajter och onlinebutiker.

Adminpanelen i WordPress är navet för hanteringen av din webbplats. Instrumentpanelen visar aktuell status för din webbplats (Hälsa, Kommentarer, Inlägg och Aktivitet), tillsammans med rekommendationer för vad du ska göra härnäst. Sidofältet innehåller länkar till alla funktioner som är tillgängliga för uppdatering och konfiguration av din webbplats. Varje länk öppnar en meny för att visa ytterligare alternativ:

Från instrumentpanelen kan du skapa sidor, redigera dem eller flytta runt dem. Du kan också ladda upp eller ta bort media och hantera navigeringsfältet. Du kan även lägga till ett kontaktformulär eller en registrering för nyhetsbrev via e-post med hjälp av ett plugin.

Vad är WordPress och varför ska du använda det?

  1. WordPress är ett anpassningsbart och användarvänligt publiceringssystem som används av många av världens mest kända varumärken.
  2. Det utvecklas och förbättras ständigt, tack vare samarbetet mellan dess många användare.
  3. Det är ett perfekt verktyg för alla som vill skapa och hantera sin egen webbplats utan att behöva lära sig kodning.

Vad du ska leta efter i WordPress Hosting

Om du använder wordpress behöver du en leverantör med specialfunktioner för plattformen. Dessa inkluderar en specialiserad servermiljö som erbjuder otroligt snabba hastigheter, en automatisk uppdateringstjänst för att hålla webbplatsen säker och uppdaterad, och expertsupport för att hantera wordpress-problem som dyker upp. Många hostar erbjuder också SSL-certifikat gratis, vilket hjälper till att stärka SEO-insatser och säkerställer att all information som flyttas mellan servern och din webbplats är krypterad. Om din webbplats någonsin har hackats eller förstörts av en uppdatering bör ett bra WordPress-värd dessutom ha verktyg för att återställa webbplatsen och förhindra framtida attacker.

Med rätt hosting kan din webbplats rankas högre i sökmotorresultaten och locka fler kunder. De bästa leverantörerna har ett brett utbud av verktyg och funktioner för att öka din SEO, från specialiserade plugins till automatiska säkerhetskopior. För den bästa WordPress-hostingen, leta efter en plan som erbjuder höga resurser för att rymma e-handelswebbplatser eller nyhetspublikationer som kräver en stor mängd data och innehåll. Leta också efter en leverantör som erbjuder 24/7 support via telefon eller livechatt för att hjälpa till att felsöka problem.

Till exempel är WPEngine en hanterad WordPress-värd som erbjuder ett av de bästa kundsupportteamen, tillsammans med ett omfattande bibliotek med guider och how-tos för att hjälpa användare att hantera vanliga problem på egen hand. De erbjuder också en migreringstjänst med vit handske som hjälper till att effektivisera processen och gör det enkelt att komma igång snabbt.