Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering och optimering av konverteringsfrekvens

Sökmotorer är det primära sättet för människor att navigera på webben. De presenterar användarna med en ordnad lista över resultat för en viss fråga, och ju högre upp på listan en webbplats visas, desto mer trafik kommer den att få. Sökmotoroptimering (eller SEO) är den uppsättning metoder och tekniker som ett företag kan använda för att förbättra sin söksynlighet.

Målet med SEO är att locka besökare som kommer att bli kunder, klienter eller en publik som fortsätter att komma tillbaka. Detta uppnås genom att bygga webbplatser som ger värdefull information om ämnen där ett företag har expertis och/eller erfarenhet, samt optimera sidorna på dessa webbplatser för att säkerställa att de rankas högt för de frågor som driver trafik till dem.

SEO omfattar flera aspekter av onlinemarknadsföring, inklusive innehållsmarknadsföring, sociala medier, webbplatsutveckling och till och med kodning. En fullservicebyrå för digital marknadsföring kan vanligtvis hantera alla eller de flesta av dessa komponenter för en kund, men många företag väljer att fokusera på en eller annan aspekt som en specialitet.

Det första steget i sökmotoroptimering är att identifiera de nyckelord som dina ideala besökare skriver in på Google och andra sökmotorer för att hitta de produkter eller tjänster du erbjuder. Detta görs genom att undersöka konkurrenternas webbplatser för att ta reda på vilka nyckelord de använder och sedan skapa en egen lista som du vill att din webbplats ska rankas för. Helst bör varje sida på din webbplats rikta in sig på ett annat nyckelord, så att de inte konkurrerar med varandra om sökmotorns synlighet.

När en sökmotor har identifierat de miljarder webbsidor som finns där ute och indexerat dem använder den komplexa algoritmer för att bestämma vilka som ska visas högst upp i ett sökresultat för en viss fråga. De rankas utifrån en mängd olika faktorer, men två av de viktigaste är relevansen för frågan och domänens auktoritet. Det är därför det är så viktigt att hålla koll på branschtrender och nyheter för att se till att din webbplats är relevant och uppdaterad.

Även om ett företag kan optimera sin webbplats och sitt innehåll för synlighet i sökmotorer, kommer det inte att kunna växa sin verksamhet om det inte omvandlar dessa sökningar till betalande kunder. För att göra detta måste ett företag förstå sina konverteringsgrader och utveckla strategier för att maximera antalet besökare som faktiskt kommer att förvandlas till kunder. Detta kallas ofta för ”konverteringsfrekvensoptimering” eller CRO. Det finns många verktyg och tekniker för att förbättra konverteringsgraden, men det bästa sättet att uppnå detta är att förstå sin målgrupp och skapa marknadsföringskampanjer som talar direkt till dem på ett övertygande och engagerande sätt. Det är därför det ofta rekommenderas att ett företag samarbetar med en erfaren digital marknadsföringsbyrå för bästa resultat.

Anlita ett SEO-företag – vad du ska leta efter

Att anlita ett SEO-företag är en stor investering, men forskning visar att det är en av de bästa ROI-genererande marknadsföringsstrategierna där ute. Oavsett om du hänvisas av en kollega eller snubblar över en SEO-leverantör på egen hand, finns det några viktiga saker du bör leta efter för att säkerställa att företaget är rätt för ditt företag och kommer att tillhandahålla tjänster av hög kvalitet.

För det första, leta efter kundomdömen och fallstudier. Detta ger dig en uppfattning om de resultat som SEO-leverantören har genererat för tidigare kunder och hur bra arbetsförhållandet har varit. Det kommer också att visa dig att de har en solid förståelse för dina mål och kan anpassa sina strategier för att möta dina specifika behov.

Utöver fallstudier bör du också be SEO att utföra en teknisk granskning av din webbplats och ge en lista med förslag som kommer att förbättra din webbplats ranking. Detta kan omfatta en rad olika uppgifter, från innehållsoptimering till tekniska webbplatsförbättringar som sidhastighet och mobil användbarhet. Det är också en bra idé att se hur SEO-företaget kommer att rapportera om sina ansträngningar och vilken typ av data de kommer att använda.

En annan sak att leta efter är en förståelse för din bransch och målgrupp. En erfaren SEO-byrå har arbetat med företag från många olika branscher och kan använda sin erfarenhet för att tillhandahålla en strategi som är unikt skräddarsydd för ditt företag. De kommer att kunna analysera konkurrensen, hitta primära nyckelord och utföra sökordsforskning för att skapa en kampanj som kommer att driva trafik och konverteringar.

Ett bra SEO-företag håller sig à jour med branschtrender och kan förklara hur de kommer att tillämpa dessa förändringar på dina kampanjer. Detta är viktigt eftersom sökmotorer ständigt förbättras och introducerar nya överväganden för optimerare att ta hänsyn till. Fråga dina kandidater om deras forskning och vilka branschpublikationer de läser för att hålla sig uppdaterade om de senaste uppdateringarna.

När du har hittat ett företag som verkar passa bra, kolla in deras portfölj och prata med några av deras tidigare kunder. En bra SEO kommer att kunna ge dig resultat som är hållbara på lång sikt och visa att de förstår ditt företag och dess mål.

Det är också värt att notera att du aldrig ska anställa ett SEO-företag som erbjuder orealistiska garantier. De bästa företagen kommer att kunna ge dig en detaljerad plan för hur de ska uppnå dina resultat och vilka steg de kommer att vidta för att säkerställa att dessa resultat är hållbara på lång sikt. De kommer att kunna ge dig rapporter som är tydliga och lätta att förstå, så att du kan hålla ett öga på dina SEO-framsteg och se till att de gör vad de lovar att göra. I slutändan vill du ha en SEO-partner som tar ditt företag på allvar och arbetar som en förlängning av ditt marknadsföringsteam. Om du inte är nöjd med deras arbete är det dags att hitta en ny partner.

Hur du väljer de bästa SEO-tjänsterna

Som företagare har du hört fördelarna med SEO och hur det kan hjälpa dig att öka din webbplats synlighet, trafik, leads och försäljning. Du vet att du måste investera i det om du vill att det ska fungera för ditt företag. Men det kan vara svårt att veta om du får valuta för dina pengar eller om du bara blir utnyttjad av skumma byråer.

Det finns många seo-företagstjänster som du kan hitta, men de som verkligen gör skillnad i ditt företags onlineprestanda är de som hjälper dig att bygga en stark sökmotornärvaro med kontinuerlig optimering. Detta inkluderar optimering på sidan, sökordsforskning och planering, utveckling och genomförande av innehållsstrategi, länkbyggnad och mer. De som erbjuder dessa tjänster kommer också att arbeta som en förlängning av ditt team, växa din webbplats och sökmotorrankning för att maximera mängden trafik, intäkter och leads du får från sökmotorer.

  • Det kan vara svårt att välja rätt seo-företag, men det är viktigt att välja ett som har en lång historia av framgång och ger insyn i sina processer och resultat. Leta efter en byrå som är villig att dela månadsrapporter, analyser och strategier med dig. Det är också bra att hitta en byrå som följer upp resultat och kundnöjdhet.
  • Även om vem som helst med en laptop och lite kunskap om hur man sätter upp en WordPress-blogg kan kalla sig ett SEO-företag, kommer de bästa byråerna att ha många års erfarenhet av att betjäna kunder i olika branscher, tillgång till avancerade verktyg och en definierad process för att uppnå positiva resultat. När en byrå börjar göra vilda påståenden om hur snabbt de kan leverera resultat är det dags att gå vidare.
  • En byrås prisstruktur är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. Många SEO-företag tar ut månatliga avgifter, medan andra erbjuder konsultation per timme eller en projektbaserad prisstruktur. Oavsett struktur bör du alltid begära en detaljerad uppskattning och budget innan du anlitar en byrå.

Ett bra seo-företag bör kunna ge en korrekt offert baserat på det antal timmar de tror att det kommer att ta att slutföra ditt projekt. De bör också ha en etablerad process för att hantera kundfrågor och förfrågningar. En ärlig byrå kommer att vara villig att prata om sina avgifter och förklara hur de kommer att arbeta inom din budget.

Sist, ett bra seo-företag kommer att optimera dina titeltaggar och metabeskrivningar på varje sida på din webbplats för att förbättra din sökmotorrankning. Titlarna och beskrivningarna bör innehålla dina nyckelord på ett naturligt sätt, med hjälp av synonymer eller ordvariationer för att förhindra att de ser spammiga eller irrelevanta ut. De bör också optimera titlarna och metabeskrivningarna för dina mest konkurrenskraftiga nyckelord.

Ett utmärkt seo-företag kommer att arbeta som en förlängning av ditt team för att öka din webbplats synlighet och sökmotorintäkter. En professionell kommer ständigt att optimera din webbplats för att förbättra sin organiska sökrankning. Detta inkluderar löpande sökordsforskning, on-page och off-page SEO, innehållsmarknadsföring och engagemang i sociala medier.

Hur sökmotoroptimering kan hjälpa ditt företag att växa

  1. Sökmotoroptimering kan kraftigt öka mängden trafik som en webbplats får.
  2. Den trafiken hjälper dock inte ett företag att växa om den inte omvandlas till betalande kunder.
  3. För att uppnå detta använder sökmotorer (främst Google) komplexa ekvationer för att identifiera och samla information om webbsidor på Internet.
  4. Sedan rankar de dessa sidor efter relevans för en sökfråga.

Vad är sökmotormarknadsföring?

Sökmotormarknadsföring är en form av onlineannonsering som använder betalda annonser för att marknadsföra eller rangordna webbplatser i sökmotorernas resultatsidor (SERP). Till skillnad från vanlig annonsering, där annonsörer betalar för ett utrymme på en sida, bjuder sökmotormarknadsförare på nyckelord och fraser för att få sina annonser att visas tillsammans med relevanta SERP:er.

Det finns många olika aspekter av SEM, inklusive sökordsforskning och analys, hantering av annonskampanjer, optimering av målsidor, annonstillägg och mer. De bästa SEM-kampanjerna är mycket målinriktade, med en tydlig känsla av vad marknaden vill ha från en produkt eller tjänst. För att uppnå detta måste marknadsförarna förstå sina kunder: deras intressen, behov, plats, språk och enheter. Denna förståelse kan uppnås genom kundintervjuer, online- och offlineundersökningar, webbanalys och datautvinning.

En annan aspekt av SEM är att testa och experimentera: det är inte ovanligt att två liknande kampanjer presterar olika, så det är viktigt för marknadsförare att analysera sina resultat ofta och göra ändringar i enlighet med detta. En tredje aspekt är spårning: det är viktigt att veta hur mycket dina annonser genererar i intäkter och vilka kanaler som ger bäst avkastning.

Slutligen är en av de viktigaste aspekterna av sökmotormarknadsföring att lägga till personalisering i annonser. Detta kan öka klickfrekvensen med 5-8 gånger och öka konverteringarna med 10% eller mer. Detta är möjligt genom användning av IF-funktioner och Google Adwords dynamiska text, som kan skräddarsy annonser för specifika enheter eller målgrupper.

Sökmotormarknadsföring för ditt företag

Miljontals människor går in på Internet varje dag för att söka efter en ny restaurang, en lösning på ett problem eller den produkt de vill köpa. Och när de gör det, skulle du inte vilja att ditt företag var en av dem som dök upp? Det är anledningen till att sökmotormarknadsföring – även känd som pay-per-click (PPC) annonsering – är en viktig strategi för företag i alla storlekar.

Till skillnad från tekniker som syftar till att förbättra organiska rankningar, såsom sökmotoroptimering (SEO), innebär SEM köp av annonser som visas tillsammans med sökresultat. Dessa betalda annonser kan placeras på en sökmotors resultatsidor (SERP) via Google AdWords eller en annan PPC-plattform.

SEM är en kostnadseffektiv och skalbar form av marknadsföring som kan skräddarsys för att passa alla företags behov och budget. Små och medelstora företag kan börja med en begränsad annonskostnad som hjälper dem att testa vattnet innan de skalar upp sina kampanjer. De som har en mer etablerad närvaro på nätet och aggressiva tillväxtmål kan investera upp till 10 000 USD per månad eller mer för att uppnå sina marknadsföringsmål.

Oavsett storlek eller budget måste alla SEM-kampanjer hanteras och optimeras regelbundet för att säkerställa att kampanjens prestanda uppfyller förväntningarna. Detta är särskilt viktigt för högpresterande sökord, som kontinuerligt måste övervakas och förfinas för att bibehålla topplaceringen. Det är också viktigt att övervaka budpriser och konkurrenskraften för målord för att kunna fatta smarta budbeslut som hjälper till att kontrollera kostnaderna.