Webbutveckling

Arbetsbeskrivningen för webbutvecklare

Arbetsbeskrivningen för webbutvecklare kan variera från position till position, men de flesta kräver starka kodningsfärdigheter och uppmärksamhet på detaljer. De kan också behöva vara kreativa och lyhörda i sitt sätt att utforma webbplatser som uppfyller kundernas förväntningar och fungerar bra på olika enheter. Typiska arbetsuppgifter är att förbereda en design och lägga upp strukturen för en webbplats i HTML, som är det markupspråk som används för att skapa sidor, och CSS, som är det stilbladsspråk som används för att skapa stilar på en webbplats. Utvecklare förlitar sig också på databaser för att lagra och organisera data, som de manipulerar genom att programmera i PHP eller ASP.

Arbetsgivare söker i allt högre grad efter duktiga webbutvecklare som kan skapa och underhålla e-handelssidor som lockar till sig, behåller och omvandlar användare till kunder. Som ett resultat av detta förväntas sysselsättningen för webbutvecklare öka med 23 procent mellan 2018 och 2028, vilket är mycket snabbare än genomsnittet för alla yrken, enligt BLS. Vissa utvecklare börjar sin karriär med en högskoleexamen inom datavetenskap, programvaruteknik eller andra relaterade områden, medan andra lär sig att koda självständigt eller genom ett kodningsbootcamp. Oavsett vilken väg du väljer kan en stark portfölj hjälpa dig att sticka ut från andra sökande.

Fördelarna med PHP-webbutveckling

PHP är ett av de mest använda programmeringsspråken inom webbutveckling. Det är ett skriptspråk på serversidan som används för att skapa dynamiska webbsidor, program och e-handelsplattformar. Det är ett serverbaserat skriptspråk med öppen källkod som är allmänt användbart och som kan bäddas in i HTML-kod. När en klient begär en webbsida söker servern efter motsvarande PHP-fil för att utföra koden. Därefter får klienten HTML-resultatet. Lätt att lära sig och underhålla – Många utvecklare väljer PHP framför andra skriptspråk eftersom det är enkelt och okomplicerat att använda. Det är också kompatibelt med andra språk och programvaror, vilket gör det lättare att integrera det med befintliga system.

Språket PHP kan användas för att bygga en mängd olika webbplatser och applikationer, bland annat e-handelssidor, gemenskapsportaler, onlinedatabaser med mera. Det är också ett bra val för prestandakritiska webbplatser, särskilt sådana som nås av användare med dåliga internetanslutningar.

Skalerbart och flexibelt – Det är mycket enkelt att ändra PHP-kod när som helst utan att behöva skriva om den. Detta sparar mycket tid och arbete.

Snabb laddning – Den kan ladda webbplatser snabbt och effektivt, även vid hög trafik. Detta är tack vare användningen av MVC-arkitekturen och databasdrivna funktioner, som gör att det kan ladda data snabbare än andra programmeringsspråk.

Stark säkerhet – Det erbjuder ett brett skydd mot hot som SQL-injektion, datamanipulation och förfalskning. Detta är en utmärkt funktion för alla webbapplikationer som anförtror känslig information till sina besökare.

Bygg en karriär inom WordPress-utveckling

WordPress är en plattform som gör det möjligt för användare att skapa sina egna webbplatser, och med sitt breda utbud av funktioner är det lätt att anpassa din webbplats. Det är också ett populärt val för e-handelswebbplatser, vilket gör det till en bra plats att bygga upp en karriär som WordPress-utvecklare.

WordPress-utveckling innebär att skapa teman och plugins, som båda kan utöka funktionaliteten på din WordPress-webbplats. Ett tema är en programvara som ”kopplas in” på din WordPress-webbplats utan att ändra kärnfilerna. Teman kan vara ett bra sätt att använda dina kunskaper i HTML, CSS och JavaScript.

När du utvecklar ett tema är det viktigt att hålla koden ren och läsbar. Detta innebär att du måste använda rätt indragning, kommentarer och namngivningskonventioner. Det är också en bra idé att använda versionskontroll så att du enkelt kan återgå till tidigare versioner av ditt tema om något skulle gå fel.

Det är också en bra idé att internationalisera ditt tema, vilket innebär att ändra textsträngarna inne i ditt tema till funktioner så att de kan överföras till ett annat språk. Detta kan göras genom att ändra temats css-filer så att de analyseras av ett verktyg och konverteras till lämplig gettext-funktion.

Som med all webbprogrammering är det en bra idé att använda ett IDE eller en felsökare. Detta hjälper dig att testa ditt tema innan det distribueras till en levande webbplats, och gör det lättare att spåra eventuella problem som kan uppstå.

Vad du behöver veta om WordPress-utveckling

  1. WordPress är en webbprogramvara med öppen källkod som gör det möjligt för utvecklare att skapa webbplatser, bloggar och appar.
  2. Dess utbyggbarhet, funktionalitet och gemenskapsstöd gör det till ett populärt val för företag över hela världen.
  3. WordPress-utveckling är ett tekniskt jobb, vilket innebär att du måste kunna flera programmeringsspråk.
  4. Dessa inkluderar HTML, CSS och JavaScript.

Välja WordPress-plugins

WordPress-plugins är paket med kod som utökar funktionaliteten på din WordPress-webbplats. De är ett utmärkt sätt att lägga till extra funktioner som du inte kan hitta utanför boxen. De är också ett bra sätt att spara tid och kraft när det gäller att utveckla din webbplats.

Det är viktigt att välja rätt plugins för att se till att din webbplats fungerar smidigt och ser bra ut. Du vill välja plugins som är utformade av en högkvalitativ utvecklare och hålla dem uppdaterade regelbundet.

Det är också en bra idé att kontrollera om det plugin du överväger är kompatibelt med din webbplats innan du installerar det. Detta eftersom det kan orsaka problem om det inte fungerar bra med andra plugins som redan är installerade.

Det bästa sättet att göra detta är att läsa recensioner från andra användare. Om du tar dig tid att läsa dessa recensioner kan du avgöra om insticksprogrammet är värt att installera eller inte.

Att ha kundrecensioner på din e-handelswebbplats är en viktig del för att öka förtroendet och öka försäljningen. Faktum är att 93 % av kunderna säger att recensioner på nätet har en inverkan på deras köpbeslut och 91 % av konsumenterna litar lika mycket på dem som på personliga rekommendationer.